Hakkımızda

Üretim tesislerimizde antibakteriyel kumaş ile tıbbi maskeler, tıbbi önlük ve tıbbi tulum imalatlarımız en ince ayrıntısına kadar değerlendirilip, analiz edilerek üretilmektedir. Endüstriyel standartlarda oteller ve benzeri alanlarda kullanılan yatak örtüsü, çarşaf ve benzeri tekstil ürünleri antibakteriyel kumaşlarımızla standartlara uygun, gerekli laboratuvar testleri yapılarak ve analiz sonuçları değerlendirilerek büyük bir özen ve titizlikle üretilmektedir.

Antibakteriyel Kumaşlar

Mikroorganizmalar “ küf ve küf gibi bakterileri, virüsleri, protozoaları ve mantarları içerir. ”Antibakteriyel ürünler tıbbi tesislerde yaygındır ve medikal tekstil olarak kullanılmaktadır. İlk başta, kumaşlarda antibakteriyel özellik bulunması garip görünebilir, ancak bu koruma katmanı olmadan birçok kumaş ürünü kirlenmeye yenik düşecek ve yıkansa dahi üzerinde bir takım bakteriler barındıracağından atılması gerekecektir.

Antibakteriyel kumaşların kullanıldığı alanlar:

  • Tıbbi yatak
  • Tıbbi perdeler (acil servisler)
  • Otel yatak ve çarşaf örtüleri
  • Üniformalar – askeri alanlar yatakhaneler, hastane odaları, yurtlar ve birçok diğer alanlarda kullanılmaktadır.

Özel kumaşlar ve antibakteriyel özelliklerin kullanımı söz konusu olduğunda, patojenle savaşan bir savunma katmanı dahil etmenin, tekstilin ömrünü uzattığını ve kumaş yüzeyini mikroplardan koruduğunu bilmek ve ihtiyaç alanına göre tercih etmek çok önemlidir.

Temel olarak, kumaşın yüzeyinde gelişebilecek patojenlerle savaşmaya yardımcı olmak için kumaşa bir antibakteriyel katman uygulanır. Bu, antibakteriyel katman sürekli olarak mikroorganizmalara karşı çalıştığı ve kumaşın ömrünü uzattığı anlamına gelmektedir. Tıbbi tesisler için, antibakteriyel tekstil ürünlerine yatırım yapmak, kumaşın uzun ömürlü olmasını sağlamanın bir yoludur ve aynı zamanda değiştirme maliyetlerini düşürmeye ciddi oranda yardımcı olur.

Antimikrobiyal Kumaş Bileşimi

Antimikrobiyal kumaşlar, bunlarla sınırlı olmamak üzere, polyester, polyester-vinil kompozitler, vinil ve hatta akrilikler dahil olmak üzere çeşitli tekstil ürünlerinden yapılabilir. Bir antibakteriyel kumaşın etkinliği, mikroorganizmaları kovma kabiliyetinde ve bir tekstilin ömrünü uzatmaya yardımcı olma kabiliyetinde yatmaktadır. Hastane battaniyeleri, yatak takımları ve hatta şilteler düşünün. Bunlar sürekli olarak ter, yağlar ve diğer kirletici maddelerle doludur ve kolayca bakteri, küf ve küf için üreme alanı haline gelebilir. Ancak, bir antibakteriyel kumaş kullanımıyla, diğer özelliklerin (alev, leke ve koku direnci ve su geçirmezlik gibi) uygulanmasıyla birlikte, kumaş normal aşınma ve yıpranmaya dayanabilir ve beklenenden çok daha uzun süre dayanabilir.

 

Antibakteriyel kumaşın birincil işlevi, bakteri ve diğer mikroorganizmaların kumaş yüzeyine yapışmasını önlemeye yardımcı olmaktır. Unutmayın, mikroorganizmalar bir kumaşta yaşayabilir ve büyüyebilir. Bu nedenle antibakteriyel özellik çok etkilidir - kumaşta mikroorganizmaların büyümesini ve yayılmasını önlerler. Bu, özellikle günlük, saatlik olarak bakteri ve diğer patojenlere maruz kalmanın mümkün olduğu sağlık endüstrisinde faydalıdır. Yataklardan yastığa, hastane önlüklerine ve hatta bir hemşire ya da doktorun giydiği önlüklere kadar, sağlık sektöründeki kumaşlar koruma göz önünde bulundurularak tasarlanmalıdır. Hastane gibi yerlerde antibakteriyel kumaşların kullanımı bu kadar yaygın ve çok yararlı olmasının nedeni budur.

Bir projede antibakteriyel kumaş kullanımı düşünüldüğünde, uzun süre dayanacak ve diğer özellikleri kullanabilecek bir tekstil sağlayabilecek doğru üretim yapan şirketi bulmak her zaman en iyisidir . Bu nedenle araştırmanızı doğru bir şekilde yapmak ve antibakteriyel kumaşın ne anlama geldiğini anlamak, ihtiyaçlarınız için doğru tedarikçiyi bulmanın harika adımlardan bir tanesidir.